2016 m. rugsėjo 4 d., sekmadienis

O gal yra žymiai paprasčiau – Kelių policijos tarnybos viršininko pavaduotojas nežino KET ..

.

Kaip matyti iš nuotraukos,  kelio važiuojamoje dalyje stovintis policijos automobilis  akivaizdžiai trukdo eismui.

O šalia automobilio stovintis policininkas kelia pavojų savo saugumui (beje būdama panašioje situacijoje Radviliškyje žuvo policininkė) ir ypatingai trukdo eismui.

Kitas policijos automobilis stovi šalikelėje, kur apsčiai vietos ir kelio važiuojamoje dalyje stovinčiam policijos automobiliui.

 Ką veikia keturi policininkai yra  neaišku.

Matosi, kad vienas iš jų yra palinkęs ant policijos automobilio bagažinės, o kiti trys ir vienas civilis ramiai situaciją stebi.

Kadangi kito policijos automobilio bagažinė atidaryta, galima manyti, kad ant policijos automobilio yra padėta kažkas iš kito policijos automobilio ( gal užkandžiai ir pan.).

O gal policininkai ruošiasi kažką tai parduoti ....?

Kas  nusimano Kelių eksploatavimo taisyklėse (KET), tiems aišku, kad policininkai pažeidė kelių jos  punktų reikalavimus.

O kaipgi situaciją vertintų Kelių policijos vadovybė ???

Policijos departamentą paklausus :
Ø  ar teisingai elgėsi (pasielgė) kelių patruliai,
Ø  jeigu ne, ką jie daro (padarė) neleistinai,

gautas atsakymas:

„Policijos patruliai, vykdydami viešosios tvarkos ir  eismo saugumo užtikrinimą bei nusikalstamų veikų užkardymą, priklausomai nuo pažeidimo pobūdžio ir situacijos, pasirenka tam tikrą elgesio modelį.
Atsižvelgiant į tai, spręsti ar teisingai elgėsi policijos patruliai neturime galimybės, kadangi nėra žinomos situacijos aplinkybės.“

  Betgi sprendžiant iš nuotraukos situacija kone šeimyninė, o KET pažeidimai keli.

O gal policijai neprivalomos KET, gal policininkų saugumas jos vadovybei yra niekinis.

O gal yra žymiai paprasčiau – atsakymą pasirašęs Kelių policijos tarnybos viršininko pavaduotojas atliekantis viršininko funkcijas tiesiog neturi supratimo tiek apie KET, tiek apie tai, kad jos privalomos ir policijai, tiek apie policininkų saugumą ....


Taigi .... taigi ........... yra, kaip yra .....


.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą