2016 m. kovo 19 d., šeštadienis

Socdemų tremtinys į ES parlamentą "vasarą ieško pernykščio sniego“ ....



„Kur veda politinė ES santykių su Rusija selekcija? www.lrytas.lt  klausia  socdemų tremtinys į Europos parlamentą Zigmantas Balčytis ir straipsnio pabaigoje į klausimą atsako teiginiu, kad ES nelabai supranta, ar tai nenori suprasti, su kuo ji  susiduria.

Betgi čia  iškart ir  klausimas – kas gi yra Europos sąjunga ???

 Europos Sąjunga (ES, angl. European Union – EU) –  iš esmės yra  ekonominė   bendrija. 

Jos pirmtakė yra 1957 m. Romos sutartimi šešių Europos valstybių sukurta Europos Ekonominė Bendrija. 

Europos Sąjunga turi daug funkcijų, iš kurių svarbiausios yra bendrosios rinkos, kuri susideda iš muitų sąjungos, vieningos valiutos, bendros žemės ūkio politikos ir bendros žuvininkystės politikos, palaikymas.

Taigi ES politika yra orientuota į vidaus problemų sprendimą.

Ir ES iš esmės nėra pilnavertė valstybė – ji yra valstybių sąjunga.

Taigi apie jos užsienio politiką rimtai kalbėti nevertėtų.

Akivaizdus to įrodymas, kada Vokietijos kanclerė, pasitelkusi Prancūzijos prezidentą, visiškai to nesuderinusi su kitomis ES valstybėmis, išdavė Ukrainos valstybę.

  Tenkinant V. Putino norus abu labu iš esmės įteisino taip vadinamas, Rusijos kontroliuojamas Donecko ir Lugansko "respublikas".

Ir kokia gi buvo NATO, kitų ES šalių reakcija į šią išdavystę ????

PRITARIMAS  - valstybės, kurios sienų neliečiamybę užtikrino JAV ir  Didžioji Britanija 1994 metais Budapešto memorandumu,    kolektyvinė išdavystė.

Tokiu būdu ES pritarė  Minsko taip vadinamam "susitarimui", kuriame numatyti rinkimai šiose dviejose, Rusijos kontroliuojamose „respublikose“.

T. y.pritarė,  kad  rinkimai iš esmės vyktų tokiose pat sąlygose, kaip vyko „referendumas“ Kryme, kaip 1940 metais vyko  "rinkimai"  į Liaudies Seimą  Lietuvoje ...

Ir kaip visa tai, vadovaujantis sveiko proto logika suprasti ??

Tiktai taip, kad  1940 metų Liaudies seimo "rinkimai"  buvo teisėti, kad Lietuva teisėtai pasiprašė į Sovietų sąjungą ...

Taipogi  nesigirdėjo, kad mūsų europarlamentarai būtų bent kokį pareiškimą padarę  dėl Ukrainos išdavystės.


  Todėl darytina išvada, kad tokiu būdu, tylėjimu,  ponas europarlamentaras  pritarė šiai išdavystei, o dabar, kaip sakoma, "vasarą ieško pernykščio sniego" ...



.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą