2016 m. sausio 18 d., pirmadienis

Rimti klausimai konservatorių aktyvystams ................


 
Konservatorių frakcija Seime kreipėsi į Vyriausybę ragindama iš naujo įvertinti sprendimą neberemti Panevėžio TEC.

Vadovaujantis sveiko proto logika, iš čia trys  rimti klausimai šiems liumpenpatriotams:


  1. Kodėl tylėjote tada,   kai  tik    Vyriausybė panaikino VIAP kogeneracinėms elektrinėms, kai buvo aišku, kad  dėl to Vilniaus TEC-3 teks uždaryti ??
  2. Ar jūs nežinote, kad Energetikos įstatymas nustato kogeneracinių elektrinių rėmimą.
  3. Ką su V. Putinu sutarė jūsų frakcijos vadas A. Kubilius, tuometinis premjeras, prieš keletą metų 2 valandų   pokalbyje Maskvoje ??
  4. Ar ne išvaryti iš Lietuvos prancūzų investitorius ?


**************************************************************

Seimo TS-LKD frakcijos pranešimas: frakcijos nariai kreipėsi į Vyriausybę, ragindami iš naujo įvertinti sprendimą neberemti Panevėžio termofikacinės elektrinės

2016 m. sausio 15 d. pranešimas VIR

        Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai Arvydas Anušauskas ir Rasa Juknevičienė kreipėsi į Ministrą Pirmininką Algirdą Butkevičių ir energetikos ministrą Roką Masiulį, kviesdami iš naujo įvertinti 2015 m. spalio 7 d. Vyriausybės nutarimo dalį, nustatančią neberemti Panevėžio termofikacinės elektrinės ir panaikinti VIAP kvotas.
        Primename, kad Vyriausybė, panaikinusi remtinas elektros energijos gamybos kvotas Vilniaus, Kauno ir Panevėžio miestų termofikacinėms elektrinėms bei nustačiusi, kad visą elektros energijos rezervinės galios užtikrinimo paslaugą be konkurso teiktų iš anksto pasirinktas ūkio subjektas – „Lietuvos energijos gamybos“ (LEG) padalinys „Lietuvos elektrinė“, Panevėžio demonstracinę termofikacinę elektrinę stumia į sudėtingą padėtį.
        Panevėžio termofikacinė elektrinė yra unikali visoje Lietuvoje. Seimo narys A. Anušauskas primena, kad pačių socialdemokratų Vyriausybei 2004 m. priėmus energetinio saugumo strategiją bei ruošiantis uždaryti Ignalinos atominę elektrinę, pradėta mąstyti, kaip Lietuva gamins elektrą. Buvo gauta Danijos Vyriausybės parama demonstraciniam projektui Panevėžyje įgyvendinti (11 mln. litų arba 3,19 mln. Eur). Lietuva investavo į elektrinę 124,7 mln. litų (36 mln. Eur).
        Tuo tarpu 2015 m. spalio 7 d. Vyriausybė priėmė sprendimą neberemti Vilniaus, Kauno ir Panevėžio termofikacinių elektrinių ir panaikinti VIAP kvotas visoms be išimties termofikacinėms elektrinėms.
        „Šis klausimas svarbus ne tik bendrovei, bet ir Panevėžio miesto savivaldybei, nes pastarajai priklauso 59 proc. elektrinės akcijų. Kitos akcininkės – Kupiškio, Pasvalio, Rokiškio, Kėdainių, Zarasų rajonų savivaldybės. Tad dėl šio Vyriausybės sprendimo elektrinė vien per šiuos metus gali patirti 2,2 mln. Eur nuostolių, kai dar nėra grąžinusi 8,5 mln. Eur paskolos. Galimų kasmetinių nuostolių pagrindinę dalį gali tekti dengti minėtoms savivaldybėms. Arba tektų nuo 2017 m. didinti šilumos kainą gyventojams“, – sako Seimo narys.
        Parlamentarai taip pat prašo visuomenei pateikti tikslius skaičiavimus bei įvertinti šio Vyriausybės sprendimo pasekmes.

Kontaktams:
Seimo TS-LKD frakcijos narys
Arvydas Anušauskas
Tel. (8 5) 239 6652

Seimo TS-LKD frakcijos narė
Rasa Juknevičienė
Mob. 8 698 42 675

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą