2014 m. balandžio 2 d., trečiadienis

Kada gi pagaliau nutrūks sąžiningo verslo kantrybė ????



Verslo žiniose „Verslo pulso“ apžvalgininkas Rytas Staselis informuoja, kad  neatitiko energetikos ministro ir Premjero požiūriai  į šalies šilumos ūkio reformą.

Betgi geras klausimas -  o ko gi siekiama ta šilumos ūkio reforma, kieno gi  interesus ji tenkins ???

Geras ir  klausimas – kas gi atstovauja Prezidentūros interesus, Premjeras, ar energetikos ministras, ir kas gi vykdo energetikos politiką ???

Dar geresnis klausimas – kas gi atstovauja šilumos vartotojų interesus ???

Kad Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas ir grupė „draugų“ atstovauja svetimšalių, nusipirkusių butus vasaroti, interesus, akivaizdžiai parodo jų teikiamos Šilumos ūkio įstatymo pataisos.

Žiniasklaida rašo, kad ne kurie Prezidentės patarėjai yra su rusišku kapitalu siejamų firmų lobistai.

Viena Prezidentūros inicijuota  šilumos ūkio reforma – „KONKURENCIJA KARŠTO VANDENS TIEKIME“ baigėsi tragišku fiasko.

Kainų komisijos įvestas prievartinis mokestis už NETEIKIAMĄ KARŠTO VANDENS TIEKIMO PASLAUGĄ šilumos vartotojams   atsieina  ~ 3 litus už kubą karšto vandens .....

Kita Prezidentūros inicijuota šilumos ūkio reforma – KONKURENCIJA ŠILUMOS GAMYBOJE  - yra skirta ne šilumos kainoms mažinti, o tam tikrų verslo struktūrų viršpelniams kaupti .....

O kur dar – Prezidentūros inicijuota  Elektrėnų devinto bloko statyba,  energetikos ekspertų nuomone – jos nekompetencijos paminklas .....

Todėl ir esminis klausimas - tai ko gi dar nesudarkė šalies energetikos  ūkyje Prezidentūra, atstovaujanti kieno tik nori, bet tik ne valstybės, ne energijos  vartotojų interesus.

Būtų labai naudinga, jeigu  ponas Rytas ar kas nors kitas  iš „Verslo pulso“  apžvalgininkų pabandytų   atsakyti į  šį klausimą.
   
Nes  labai ir labai tikėtina, kad ji tai darys dar penkis metus, nes tuo tikrai, kaip ir ankščiau,   pasirūpins liaudis .....

Kas žino, o gal ir trumpiau, jeigu pagaliau nutrūks sąžiningo verslo kantrybė .........

Būtent jo - verslo, nes visuomenė yra tikslingai [ kas paneigs,  pagal užsienio spectarnybų  preciziškai parengtą, labai gerai psichologiškai pamatuotą,  labai  senai, nuosekliai vykdomą programą]    suklaidinta,  sukvailinta, supriešinta, atpratinta savarankiškai mastyti, ir tuo pačiu padaryta valdžiai nepavojinga.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą