2020 m. balandžio 21 d., antradienis

„Šedbarinės teisinės valstybės“ realybė ...



Lietuvos kriminalinės policijos biuras ir Generalinė prokuratūra pranešė  apie ikiteisminį tyrimą, kuris buvo pradėtas gavus duomenų apie tai, kad keli visuomenėje gerai žinomi advokatai galimai bandė neteisėtai paveikti STT pareigūnus, siekdami palankaus sprendimo tebevykstančiame ikiteisminiame tyrime vienam iš ginamųjų.

Siekiant surinkti šiam tyrimui reikšmingus duomenis šiuo metu įvairiose sostinės vietose yra atliekamos kratos, poėmiai bei kiti proceso veiksmai.

Šis ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl nusikalstamų veikų, nurodytų Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 168 straipsnio 1 dalyje, 287 straipsnio 1 dalyje, 231 straipsnio 2 dalyje ir 228 straipsnio 2 dalyje., t. y. dėl neteisėto informacijos apie asmens privatų gyvenimą atskleidimo ir panaudojimo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi siekiant turtinės ir kitokios asmeninės naudos, trukdymo ikiteisminio tyrimo pareigūno veiklai ir grasinimo valstybės tarnautojui. 

Maksimali bausmė, gresianti už šias nusikalstamas veikas, siekia iki 7 metų laisvės atėmimo.
**************************************
Visų pirma – tikrai niekas iš sulaikytojų maksimalios bausmės  negaus.

Iš praktikos tokios bylos tęsiasi kelis metus ir baigiasi arba Šnipšt, arba kaltinamiesiems nereikšmingomis   piniginėmis baudomis ....

Bet svarbiausia yra tai, kad pati STT labai ir labai galimai yra  korumpuota, kadangi ji savo atsisakymu ištirti „Valstybinį reketą“, kurio dėka vien tik iš Vilniaus šilumos vartotojų išreketuojama per metus keli milijonai eurų, jį dangsto.

STT  galėtų atlikti tyrimą, tačiau ji to nedaro.

 Kodėl ji nedrįsta patvirtinti to, kas yra akivaizdu ir nepaneigiama ??

Ką jau padarysi - tokia jau yra mūsų „šedbarinės teisinės valstybės“ realybė ...
  ******************************* 

..

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą