2019 m. birželio 12 d., trečiadienis

Kai nėra žuvų, tai ir vėžys žuvis ….



Neilgai trukus prisieks išrinktasis  LR Prezidentas.

O  LR Konstitucija nustato kas tokiu atveju įvyks.

Ø  Vyriausybė:          
 Vyriausybė grąžina savo įgaliojimus Respublikos Prezidentui po Seimo rinkimų arba išrinkus Respublikos Prezidentą.
.
Ø  LR Prezidentas:
 Seimo pritarimu skiria Ministrą Pirmininką, paveda jam sudaryti Vyriausybę ir tvirtina jos sudėtį;

Ø   Seimas:
  Pritaria ar nepritaria Respublikos Prezidento teikiamai Ministro Pirmininko kandidatūrai.

Ø  Išrinktasis  LR Prezidentas:.

Neatmeta galimybės, kad Vyriausybės vadovu liktų Saulius Skvernelis.


Todėl labai tikėtina, kad Vyriausybei ir toliau vadovaus S. Skvernelis.

  Tokiu būdu Vyriausybės  vadovu išliks asmuo totališkai vengiantis susitikimo su vartotojų asociacijų atstovais – ir kaip Premjeras, ir kaip Seimo narys.

 Apie tai, kaip Vyriausybės vadovas vengia informacijos apie ministrų neveikimą, galima pateikti kalnus faktinės medžiagos.

Tačiau pilnam vaizdui susidaryti pakaks ir nepaneigiamo fakto apie energetikos ministro priesaikos sulaužymą – pastarasis iš naujai patvirtinto ministerijos teisės akto išmetė Šilumos ūkio įstatymo nustatytus  privalomuosius reikalavimus daugiabučio namo šilumos ir karšto vandens sistemai.

O Vyriausybės  vadovas visiškai ignoravo šią jam pateiktą informaciją, ją persiųsdamas Energetikos ministerijai su rezoliucija atsakyti šios informacijos pateikėjui.

Betgi tokio nonsenso  nebūdavo dargi Sovietų sąjungoje .... 



   Normalioje šalyje normalus Prezidentas tikrai pasistengtų surinkti kuo pilnesnę  informaciją apie Vyriausybės vadovo tokius  „šposus“ ir juos objektyviai įvertinęs priimtų Valstybės interesams tinkamą sprendimą.

  Betgi šalyje, kur su Seimo pritarimu nuo 2010 metų klesti Valstybinis reketas, vien Vilniaus šilumos vartotojus kasmet apvagiantis ~ 3.000.000 eurų sumai, kur po  Seimo, Vyriausybės, Valstybės kontrolės, Seimo kontrolierių įstaigos „stogais“ siaučia nuo šalies įstatymų nepriklausantis „nepriklausomas  Valstybinis kainų reguliatorius“ – Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija, greičiausiai Vyriausybės vadovas nesikeis ....

         Nes čia tikrai tinka rusų patarlė:
На безрыбье и рак рыба - Kai nėra žuvų, tai ir vėžys žuvis ….

  Na o kaip naujas Prezidentas su tokiu Vyriausybės vadovu kurs „Gerovės valstybę“ – geriau jau patylėti.
 
  Šioje vietoje verta prisiminti sovietinius laikus ir valdžios pažadus, kad sekanti karta gyvens komunizmo sąlygomis, kad bus pasiekta   maisto produktų gausa ....

Ir ta pačia proga prisiminti  leningradiečių tarpe   sklandžiusį posakį – Если блокаду пережили, то изобилие как нибудь переживем.


,




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą