2019 m. gegužės 12 d., sekmadienis

Rinktis mažesnę blogybę ...


Prasidėjo LR Prezidento rinkimai ir rytoj sužinosime du pretendentus į šį postą, kurie rungsis antrame rinkimų rate.
Kad tai bus Kremliui tinkami kandidatai, blaiviai mąstant, abejoti netenka, nes Lietuva iš esmės yra valdoma Rusijos, pasinaudojant liaudies žemiausiais  instinktais, po   mūsų valdžios isteriškos rusofobijos priedanga,

 O kitaip ir negali būti, nes šalyje, panaikinus vietinę savivaldą – demokratijos pagrindą, egzistuoja labai silpna pilietinė visuomenė, taipogi iš esmės nebuvo liustracijos, todėl FSB įtakos agentai (t. t. buvę KGB agentai ypatingam laikotarpiui) veikia nekliudomi.
  Taigi kaip ten bebūtų, bet yra kaip ir yra.

 Štai tam, kad galėtum  vairuoti automobilį,  reikia  pakankamai gerai žinoti Kelių eksploatavimo  taisykles ir turėti specialų leidimą - vairuotojo teises.
O kad turėtum teisę valdyti valstybę – dalyvauti valdžios rinkimuose, žinoti LR Konstituciją nereikia.

   Todėl,  jeigu būtų atlikti patikimi visuomenės nuomonės tyrimai, pvz. tema apie LR Konstitucijos nustatytas Prezidento galias ir pareigas, kas paneigs, kad  pasirodytų, jog  tai  žino ne daugiau kaip 1 procentas rinkimų teisę turinčių piliečių.
Taigi štai kokia iš esmės ir yra mūsų pilietinė visuomenė .............

Todėl  ir bus taip, kaip ir turi būti, kada Prezidentas renkamas ne vadovaujantis LR Konstitucijoje jam nustatytomis galiomis ir pareigomis, o savo iškreiptu   valstybės valdymo supratimu (tiksliau iš esmės jo nebuvimu).

  Tačiau,  ką iš tikro daryti, kada pagrindiniai kandidatai į Prezidentus jau parinkti ???

  Blaiviai mąstant reiktų pasielgti  taip, kaip kadaise patarė Rasa Juknevičienė antrame Prezidento rinkimų rate likus rungtis K. Prunskienei su V. Adamkumi.
Ji patarė rinktis mažesnę blogybę – vietoje raudonosios kunigaikštienės – amerikoną.

  Kaip ir nutiko, ir reikia sutikti, kad ponia Rasa   buvo teisi.
 
Bet tai buvo tada .....................

.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą