2018 m. balandžio 27 d., penktadienis

Kad tik nenutiktų taip - "Čigonas dėl kompanijos pasikorė" ...


     Pasibaigus Kainų komisijos nario Dariaus Biekšos kadencijai prezidentė pasirašė dekretą, kuriuo Seimui teikia Renatą Pocių skirti Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos nariu.

  Apie Dariaus  Biekšos kompetenciją ir jo nuveiktus "darbus - darbelius" tenka  patylėti, nes, kaip sakoma, apie mumijas  arba gerai, arba nieko .....
   Tuo tarpu apie kandidatą į Komisijos narius Renatą Pocių nepriklausomos vartotojų asociacijos gali pasakyti tik gera, ir pritaria jo kandidatūrai.

  Ypatingai pažymėtinas jo komunikabilumas, kas Kainų komisijos nariams (išskyrus pirmininkę)  kol kas yra svetimas.


  Tačiau pono Renato, jam tapus Komisijos nariu,  laukia didelis,  didelis, ir dar kartą didelis išbandymas  - teks balsuoti  nustatant akivaizdžiai ir nepaneigiamai neteikiamos paslaugos kainą - dalyvauti "Valstybiniame rekete" .....

Vaizdžiai tariant, jam teks pasirinkti ar pasakyti "karalius nuogas" , ar pačiam "nusirengti dėl kompanijos..."
Taigi  pasirinkimas tikrai bus  labai sunkus, nes, kaip sakoma, "čigonas dėl kompanijos pasikorė "....


  *****************************************
 Prezidentė teikia Kainų ir energetikos kontrolės komisijos narį

2018-04-26

Ketvirtadienis, balandžio 26 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, vadovaudamasi Konstitucija ir Lietuvos energetikos įstatymu, pasirašė dekretą, kuriuo Seimui teikia Renatą Pocių skirti Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) nariu.

Pocius nuo 2001 m. dirba Valstybinėje kainų ir energetikos kontrolės komisijoje, iki šiol ėjo Dujų ir elektros departamento direktoriaus pareigas.

Būdamas atsakingas už dujų ir elektros natūralių monopolijų reguliavimą bei priežiūrą, R. Pocius vadovavo didžiausių įmonių sąnaudų audito darbo grupei, prisidėjo prie ES 3-iojo energetikos paketo nuostatų perkėlimo į Lietuvos teisės aktus.

Jis turi bendradarbiavimo su Lietuvos institucijomis ir atstovavimo VKEKK ES institucijose patirties: dalyvavo svarstant ES energetikos veiklą reglamentuojančius teisės aktus, taip pat klausimus, susijusius su Gamtinių dujų direktyvos perkėlimu, prekyba elektros energija Nord Pool biržoje ir kt.

Pocius turi inžinieriaus išsilavinimą, Vilniaus Gedimino technikos universitete yra įgijęs magistro kvalifikacinį laipsnį.

Jo patirtis kuriant reguliuojamos kainodaros sistemą ir vertinant energetikos įmonių plėtros planus turėtų pasitarnauti VKEKK priimant sprendimus dėl sinchronizacijos ir kitų strateginių infrastruktūros plėtros projektų įgyvendinimo.

Prezidentė tikisi, kad R. Pocius prisidės kuriant konkurencingą regioninę elektros ir dujų rinką, ginant vartotojų interesus, diegiant inovacijas energetikos srityje.

Prezidentė, vadovaudamasi Konstitucija ir Lietuvos energetikos įstatymu, pasirašė dekretą, kuriuo teikia Seimui atleisti Darių Biekšą iš VKEKK nario pareigų, pasibaigus kadencijai.

VKEKK pirmininką ir jos narius Lietuvos Respublikos Prezidentės teikimu skiria Seimas. Šios komisijos narių kadencija yra penkeri metai.

................ 
2018 04 27

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą