2017 m. gegužės 15 d., pirmadienis

Nežabotas liberalizmas prie gero tikrai neveda ...



  Daugybė organizacijų visos Europos bei Azijos mastu tapo masinės kibernetinės atakos taikiniu, 

Masinės kibernetinės atakos taikiniu, panaudojus kenkėjišką programą jau tapo 150 valstybių ...

. Kaip jau skelbė Jungtinės Karalystės Nacionalinės sveikatos apsaugos tarnyba, Jungtinės Karalystės ligoninių kompiuterinės sistemos išėjo iš rikiuotės, spėjama, dėl „kenkėjiškos programos“ atakos. „

Pažymėtina, kad kompiuterines sistemas nuo pat jų atsiradimo lydėjo programos virusai.

Todėl, vadovaujantis sveiko proto logika, kompiuteryje turėtų būti įdiegta tiktai operacinė sistema ir tik tos programos, už kurias atsako operacinės sistemos kūrėjas.

Tokiu atveju už kompiuterio saugumą turėtų atsakyti operacinės sistemos kūrėjas.


Betgi kaip yra??

Microsof, grasinant baudomis, buvo priverstas, kad Windows operacinės sistemos leistų į kompiuterius instaliuoti ir veikti visai aibei pašalinių programų.

Visų pirma tai interneto naršyklėms, antivirusinėms programoms.

Tokiu būdu atsirado ištisa interneto naršyklių ir antivirusinių programų industrija....

Vienkart pat būdu atsakingo už kompiuterių, jų sistemų saugumą iš esmės nebeliko.

Man, nuo 1963 metų dirbančiam su kompiuterine technika ir sistemomis, tai buvo aišku jau su pirmųjų personalinių kompiuterių atsiradimu Lietuvoje.

Todėl ar visiškai pritariu Google saugumo specialisto Darren Bilby nuomonei, kad antivirusinės programos yra neefektyvios, kad reikalinga koncentruoti pastangas sukūrimui tokių sistemų, kurios leistų saugiai lankyti užkrėstus saitus, atidaryti užkrėtus failus.

Pažymėtina, kad antivirusinių programų kūrėjas „Kaspersky laboratorija“ pradėjo karą su Microsoft dėl to, kad pastaroji siūlo atsisakyti pašalinių antivirusinių programų ir naudotis tiktai Windows operacinės sistemos apsaugos  priemonėmis.

Kartu su kitomis antivirusinių programų kūrėjomis „Kaspersky laboratorija“ kviečia Europos atitinkamas institucijas inicijuoti tyrimą, ar Microsoft nepažeidžia laisvos konkurencijos ....

Tokiu būdu šios masinės kibernetinės atakos yra akivaizdus pavyzdys prie ko priveda sveiko proto logika nepagristas liberalizmas ekonomikoje.


Vienkart turėtų būti aišku, kad ir nežabotas liberalizmas žmonių santykiuose prie gero tikrai neveda..






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą