2016 m. gegužės 13 d., penktadienis

Šėpos teatras liaudžiai pagal Užkalnį palinksminti ....



Specialiųjų tyrimų tarnyba, neabejotinai gavusi leidimą iš prezidentūros, bulvarinės žiniasklaidos terminologija, „smogė į paširdžius Liberalų sąjūdžiui“.

Iš vienos pusės tai galima vertinti kaip pelnytą pamoką – „nespjauk į vandenį, nes gali tekti gerti“ -  žmogišką moralę ne itin vertinančiai  ‚žydriųjų“, jų pačių vartojama terminologija, partijai.

O sprendžiant pagal E. M. veiksmus, Specialiųjų tyrimų tarnyba surado pakankamai įrodymų, kad 100.000 eurų jis  gavo.

Ar tai būtina vadinti kyšiu, galima ir suabejoti.

Nes Baudžiamasis kodeksas nustato:
 Kyšis yra bet kokios turtinės ar kitokios asmeninės naudos sau ar kitam asmeniui (materialios ar nematerialios, turinčios ekonominę vertę rinkoje ar tokios vertės neturinčios) forma išreikštas neteisėtas ar nepagrįstas atlygis už pageidaujamą valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens teisėtą ar neteisėtą veikimą arba neveikimą vykdant įgaliojimus.

O Seimo narys nėra valstybės tarnautojas, jam Valstybės tarnybos įstatymas netaikomas.

Kad verslas neviešai, tiesiogiai pinigais remia partijas, yra įprasta praktika, juo labiau kad tą daryti  skatina prezidentės inicijuotas partijų finansavimo įstatymas ..............

   Įdomesnis  yra tokių  pinigų likimas, ar jie būna panaudoti  tik partijos veiklai finansuoti, ar jais pasinaudoja ir juos  gavę asmenys.

   Kadangi partijų finansavimas yra nuvarytas į pogrindį, tai be abejo egzistuoja ir partijų „juodosios kasos“.

Be abejo tai gerai žino ir spectarnybos.

Žino, bet nė vienos tokios „juodos kasos“ neuždarė, neskaitant vienai partijai iškeltos "aptriušusios"  bylos, kurios tikslas buvo  tiktai „nusodinti“ savo neadekvačiu elgesiu galutinai įkyrėjusį partijos lyderį.

 Kad  šių „kasų“ spectarnybos  taip ir  nebandys uždaryti  -   galima neabejoti, o kodėl taip buvo ir bus, aiškinti neverta.

Lygiai taip pat tiek šiuo, tiek kitais panašiais atvejais nebus išsiaiškinta, iš kur atsirado tokios didelės buhalteriškai  neapskaitytos pinigų sumos.

Tokios bylos tęsiasi metų metais, kol jas visuomenė pamiršta, o tada jos baigiasi iš esmės simbolinėmis bausmėmis.

O tikrosios bausmės - milžiniškos sumos išleistos advokatams - taip ir lieka šešėlyje ....

Kaip ir tai, su kuo advokatai tomis sumomis dalijasi .....

Na o tokiose situacijose tragikomiškiausia tai, kad neabejotinai didelė Specialiųjų tyrimų tarnybos darbuotojų dalis dalyvauja taip vadinamame „valstybiniame rekete“  - moka nesuteiktos paslaugos centralizuotai paruošto karšto vandens tiekimo mokestį .......

 Na ir kaip visa tai sumų sumoje pavadinti ???

Gal Šėpos teatru liaudžiai pagal Užkalnį palinksminti ?????


 .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą