2016 m. vasario 23 d., antradienis

Kodėl LRT užsiima propaganda ???

 

     Kauno dienoje yra patalpintas      Alvydos Bajarūnaitės straipsnis (iš LRT radijo laidos „Namai namučiai“) "Profesorius: sumanymas pakeisti karšto vandens skaitiklius tolygus nusikaltimui", (Tiesioginė nuoroda: http://kauno.diena.lt/naujienos/lietuva/salies-pulsas/prof-j-grigas-sumanymas-pakeisti-karsto-vandens-skaitiklius-tolygus-nusikaltimui-735232)
   
Straipsnyje rašoma:

 – Vilniuje mechaniniai karšto vandens skaitikliai keičiami į tuos, kurie duomenis nuskaito nuotoliniu būdu. Žmonių nuomonės niekas neklausia. Ar ištirtas jų elektromagnetinis spinduliavimas?
Tai didelė blogybė, iš esmės – čia nusikaltimas. Žmones prieš jų valią veikia spinduliuotė, kurios neturėtų būti nei mūsų voniose, nei apskritai butuose. Amerikiečiai yra įrodę, kad informaciją nuskaitanti spinduliuotė yra žalinga žmogui.

– Kodėl tos įmonės nesikonsultuoja su mokslininkais?
– Verslui svarbu nauda ir pinigai. O ten, kur yra dideli pinigai, kartais mokslininkų nuomonės nepaisoma.

 
 Niekaip kitaip, kaip valstybei žalinga propaganda, tokių „profesorių“, tokių  „nuomonių“ viešą skelbimą pavadinti neišeina.

Juo labiau, kad tai daro LRT – valstybinis transliuotojas, kuris teigia:

 LRT misija  tarnauti visuomenei teikiant šalyje ir užsienyje gyvenantiems Lietuvos žmonėms tikslią, objektyvią, kokybišką informaciją bei kuriant profesionalias, originalias informacines, šviečiamąsias, kultūrines ir pramogines programas.

 Vien tik pasiremiant  sveiko proto logika, galima būtų nesunkiai įrodyti, kad šis straipsnis niekaip negali tarnauti visuomenei teikiant tikslią, objektyvią, kokybišką  informaciją, nes  karšto vandens skaitikliai su nuotoliniu duomenų nuskaitymu  skleidžia spinduliuotę labai labai  trumpą laiką ir tik vieną kartą paroje.

  Betgi jeigu tai atliks kompetentingos institucijos, bus visai kas kita.

  Todėl, viešojo intereso tikslu,  Energetikos   ministerija yra paprašyta rasti galimybę paprašyti kompetentingą instituciją išmatuoti Vilniuje įrenginėjamų  karšto vandens skaitiklių  su nuotoliniu duomenų nuskaitymu spinduliuotę ir nustatyti jos įtaką žmonių sveikatai.

O kas liečia propagandą, tai tokia propaganda yra žymiai žymiai pavojingesnė negu Rusijos televizijos.

Ir argi ne dėl to nauja Lenkijos valdžia, tikrai Kremliaus nevaldoma, ėmėsi daryti tvarką valstybinėse žiniasklaidos priemonėse, kas labai nepatiko negerbtiniems ES liberastams - kosmopolitams.

Na o kaip pas mus kaip yra, taip ir yra .....



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą