2016 m. vasario 19 d., penktadienis

Katinui Leopoldui kai kas neaišku ......

  


   Lietuvos Aukščiausiasis Teismas 2016 metų sausio 9 dieną atmetė generalinės  prokuratūros kasacinį skundą, kuriuo buvo prašoma E. Kusaitei iškeltą baudžiamąją bylą grąžinti iš naujo nagrinėti apeliacinės instancijos teismui.

   O Apeliacinis teismas  buvo  nutaręs, kad nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

O kuo gi kaltinama buvo E. Kusaitė ??

Ogi teroro akto rengimu strateginiame objekte.

O kurgi radosi tas strateginis objektas?

Ogi Rusijoje - Čečėnijoje ................

   Taigi, vien jau vadovaujantis sveiko  proto logika,  byla E. Kusaitei neturėjo būti iš viso keliama.

Gavus tokią informaciją ją auginanti teta turėjo būti įspėta gelbėti mergaitę.

Taip būtų buvę, jeigu gyventume nepriklausomoje  Lietuvoje.

Todėl E. Kusaitės byla yra vienas iš N skaičiaus įrodymų, kad taip nėra.

O E. Kusaitės byla buvo pradėta gavus informaciją iš Rusijos spectarnybų, kurios vėliau dalyvavo jos apklausose.

Todėl tiesiog keista ir nesuprantama, kodėl www.tiesos.lt   A. Zolubas rašo, kad  VSD, nederinusi su atitinkamomis tarnybomis, bendradarbiavo su Rusijos FSB, jos atstovams Lietuvoje leido tardyti kaltinamąją.

Negi ponas Algimantas nesuvokia, kad tuometiniai prezidentai V. Adamkus ir D. Grybauskaitė apie tai tikrai buvo informuoti.

Negi ponui Algimantui nekyla mintis, kad apie E. Kusaitės bylą tikrai buvo kalbama tuometinio premjero A. Kubiliaus 2 valandų pokalbyje su V.Putinu ???

Ir kodėl gi ponas Algimantas nerašo, kad tokia byla iš viso neturėjo būti keliama.

O jeigu jau byla buvo iškelta ir datempta iki LAT , tai, vadovaujantis sveiko proto logika, jis turėjo suvokti, kad  egzistuoja kažkokie tai mūsų  valdžios įsipareigojimai Rusijos valdžiai.

O pabaigoje savo straipsnio A. Zolubas rašo: 
Viešo atsakymo laukčiau Viešojo administravimo įstatymo numatomu terminu per interneto portalą http://www.tiesos.lt ir kopija man el. paštu a.zolubas@gmail.com.

Betgi  toks pono Algimanto kreipimasis į LAT ir generalinį prokurorą verčia prisiminti vieną seną sovietinį anekdotą apie Petriuką   ir lietuvių kalbos mokytoją:

Užsinorėjo Petriukas  per  lietuvių kalbos pamoką  į tualetą ir sako: Tamsta mokytojau ...  norėčiau į tualetą.

Mokytojas  nekreipia į tai dėmesio.

Ir taip NORĖČIAU pasikartojo keletą kartų ...

Po to ilga  tyla ...  po klasę   pasklinda š....   kvapas ...........

O mokytojas supykęs ir sako, tai ko gi  nesakei, kad NORI į tualetą ......

************************************************************************
TIE-SOS
Posted: 17 Feb 2016 07:53 AM PST

Pasikėsinimu įvykdyti teroro aktą Čečėnijoje kaltinta klaipėdietė Eglė Kusaitė, pastaruoju metu gyvenanti Vilniuje, galutinai išteisinta dėl pasikėsinimo įvykdyti teroro aktą.

 Eglė Kusaitė Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) 2016 m. sausio 9 d. paskelbė, kad atmeta Generalinės prokuratūros kasacinį skundą, kuriuo buvo prašoma E. Kusaitei iškeltą baudžiamąją bylą grąžinti iš naujo nagrinėti apeliacinės instancijos teismui. Trijų teisėjų paskelbta nutartis, kuriuo paliktas galioti Lietuvos apeliacinio teismo išteisinamasis nuosprendis, yra galutinė ir neskundžiama.

Apeliacinis teismas yra pažymėjęs, kad E.Kusaitės veiksmai buvo žinomi Valstybės saugumo departamento pareigūnams, tačiau toleruoti – viza į Rusiją išduota tam, kad būtų sulaikyta kelionės metu ar nuvykus. Tokie pareigūnų veiksmai įvertinti kaip nusikalstamos veikos provokacija.

E.Kusaitė buvo sulaikyta 2009 metų spalį, kai rengėsi vykti į Maskvą. Pagal kaltinimus, iš ten ji ketino vykti į Čečėniją ir susisprogdinti prie karinio objekto. Moteris teisme tikino, kad būdama dar paauglė pateko į Valstybės saugumo departamento provokacijos tinklą.

Iš žiniasklaidos žinoma, kad E.Kusaitė, dar nepilnametė, pateko į VSD „globą“, kuri prilygo nusikalstamai provokacijai tapti teroriste, VSD taip galėjo naudoti antiteroristinei veiklai skirtas lėšas, sau priskirti antiteroristinės veiklos nuopelnus.

 VSD, nederinusi su atitinkamomis tarnybomis, bendradarbiavo su Rusijos FSB, jos atstovams Lietuvoje leido tardyti kaltinamąją.


Penkeri metai praėjo nuo E.Kusaitei pateiktų kaltinimų, byla akivaizdžiai subliuško, tačiau šioje byloje išlieka neįvertinti, galimai nusikaltimams prilygstantys dalykai:

- ar Valstybės saugumo departamentas drauge su Prokuratūra Eglės Kusaitės gyvenime nevykdė nusikalstamos veikos provokacijų;

- kiek ir kokių procedūrinių pažeidimų jos byloje padarė minimos institucijos;


- kokia sveikatos sutrikdymo (per tardymus laikyta antisanitarinėmis sąlygomis), materialinė ir moralinė žala padaryta teisiamajai.


Priėmęs išteisinamąjį sprendimą E.Kusaitei, LAT neturėjo padėti taško, nes jo sprendimas, patvirtinantis ir Apeliacinio teismo sprendimą, turėjo pavesti atskira nutartimi išsiaiškinti atskirus kaltininkus ar institucijas dėl neteisėto Lietuvos pilietės terorizavimo su akivaizdžiomis neigiamomis pasekmėmis bei pareikalauti jų materialios ir moralinės atsakomybės.

Viešo atsakymo laukčiau Viešojo administravimo įstatymo numatomu terminu per interneto portalą http://www.tiesos.lt ir kopija man el. paštu a.zolubas@gmail.com.

Pagarbiai – Algimantas Zolubas
Vilnius, 2016-02-17

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą