2015 m. gruodžio 17 d., ketvirtadienis

............... „kaip Danguje, taip ir ant žemės...“



Valstybės saugumo departamentas  ragina Lietuvos piliečius kritiškai vertinti Rusijos žiniasklaidos priemonių pateiktą informaciją, o apie tyčinius propagandos skleidimo veiksmus jį informuoti.

O prieš kelias dienas  Lietuvos Aukščiausiasis Teismas    išplėstinei septynių teisėjų kolegijai  nagrinėti perdavė prezidentės atstovės spaudai D. Ulbinaitės baudžiamąją bylą dėl galimos valstybės paslapties atskleidimo, nes Generalinė prokuratūra nesutinka su Vilniaus apygardos teismo išvada, kad žiniasklaidoje paskelbta Valstybės saugumo departamento slapta  informacija nepagrįstai pripažinta valstybės paslaptimi.

 D. Ulbinaitė   kaltinama, kad atskleidė valstybės paslaptį naujienų agentūros BNS redaktorei.

Tokiu būdu, visų pirma tenka pradėti nuo to, kas užrašyta LR Konstitucijoje:

109 straipsnis
Teisingumą Lietuvos Respublikoje vykdo tik teismai.
Teisėjas ir teismai, vykdydami teisingumą, yra nepriklausomi.
Teisėjai, nagrinėdami bylas, klauso tik įstatymo.
Teismas priima sprendimus Lietuvos Respublikos vardu.

Tokiu būdu „Teisingumą Lietuvos Respublikoje vykdo“ :

Bendrosios kompetencijos teismai:
Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (1),
Lietuvos apeliacinis teismas (1),
apygardų teismai (5),
apylinkių teismai (54).

Specializuoti — administraciniai teismai:
Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (1),
apygardų administraciniai teismai (5)

Taigi net 67 teismai Lietuvoje vykdo teisingumą ...............



Dar LR Konstitucija teigia, kad „Teisėjas ir teismai, vykdydami teisingumą, yra nepriklausomi“, kad „Teisėjai, nagrinėdami bylas, klauso tik įstatymo“.

Betgi teisėjus skiria Prezidentė ir Seimas ........................

 O dėl teisėjų paskyrimo, paaukštinimo, perkėlimo ar atleidimo iš pareigų Prezidentei  pataria speciali įstatymo numatyta teisėjų institucija.

Taigi, vadovaujantis sveiko proto logika,  net kalba apie teisėjų nepriklausomybę  neturi eiti.


O  pabaigoje LR Konstitucija deklaruoja, kad „Teismas priima sprendimus Lietuvos Respublikos vardu“.

Betgi, vadovaujantis sveiko proto logika,  teismai priimtų sprendimus Lietuvos Respublikos vardu tiktai  jeigu teisėjai būtų renkami.


Dabar gi valdžia paniškai bijo prisiekusiųjų teismo, bijo  tarėjų institucijos ................

O kiek  gi KGB agentų dalyvavo rengiant LR Konstituciją, ko gero taip ir nesužinosime, bet kad jų tikrai buvo, tai vadovaujantis sveiko proto logika,  abejonių neturėtų būti.


Taigi de fakto teismai priima sprendimus tų institucijų vardu, kurios  jų teisėjus paskyrė .....

Tokiu  būdu  de fakto teisinės valstybės  nėra, o yra  teisminė valstybė ...


Dabar apie D. Ulbinaitės bylą.

 „Galvoju, kad tai galbūt tik į gera – jeigu bus išsamiau iki galo išnagrinėtas šitas atvejis, viliuosi, kad galutinis ir išsamus sprendimas galbūt pasitarnaus tam, kad TOKIE ATVEJAI APSKRITAI NEPASIKARTOTŲ“ – tokia yra Prezidentės patarėjos nuomonė.

Betgi visų pirma, kad tokie atvejai nepasikartotų Prezidento kanceliarijoje turi būti nustatyta tvarka, kaip dirbama su slaptais dokumentais, tik kas turi teisę juos priimti, užregistruoti, saugoti, išduoti naudojimui ir t.t.

Kad  tokia tvarka Prezidento kanceliarijoje yra, patvirtino Prezidentūros kanceliarijos Asmenų aptarnavimo skyrius.

Kad Valstybės saugumo departamento darbuotojai  slaptus dokumentus, skirtus kuriai nors valdžios institucijai, privalo  perduoti    tiktai tiems asmenims, kuriems yra pavesta juos priimti, patvirtino Valstybės saugumo departamento budėtojas.

Todėl esminis klausimas -  kaip nutiko, kad su slapta informacija tuo metu neturėjusi teisės dirbti prezidentės patarėja yra kaltinama slaptos informacijos nutekinimu ??

Jeigu Valstybės saugumo departamentas ir Prezidento kanceliarija sako tiesą ir TVARKOS, kaip dirbti su slapta informacija yra, tai ne D. Ulbinaitė yra kalta, o tie asmenys, kurie jai neteisėtai perdavė tą nelemtą pažymą.

Tai kurgi čia problema ???

Bet svarbu ne tik tai ??

   Nemažiau svarbu, kad Valstybės saugumo departamento pažymoje paminėtos Rusijos   informacinė agentūra „REGNUM“ ir  analitinis portalas Baltijos regionui „Rubaltic.ru“, vertinant tai, kad jos veikia Rusijos sąlygomis, kartais dargi objektyvesnės negu ne kurios mūsų žiniasklaidos priemonės.

Rytų Ukrainoje žuvo iškilus separatistų vadas“ – kiek mūsų šalies žiniasklaidos priemonių išplatino šią informaciją ???

Ir taip rašoma, apie banditų gaujos vadą, kurį Rusijos spectarnybos buvo priverstos likviduoti ...

Taigi gerbiamas Valstybės saugumo departamente, štai jums akivaizdus ir nepaneigiamas tyčinis prorusiškos propagandos masinis atvejis .....

O sumoje, pagal skelbiamos informacijos turinį, šios abi Rusijos žiniasklaidos priemonės iš esmės yra dargi  ganėtinai  draugiškos D. Grybauskaitei ..................

Taigi ir iš vienos ir iš kitos pusės, kaip sakoma, daug triukšmo dėl nieko....

O kad Prezidentūroje  tvarka, kurią galima pavadinti kad ir  „mažu Paryžiumi“,  tai kas paneigs ???

Betgi, vadovaujantis sveiko proto logika, argi kitaip gali būti, kada D. Grybauskaitė, kaip kaimo liaudis sako, „zylioja“ ...

Lekia  tai į ES kokį nors „sabantujų“  nevykdydama konstitucinės priedermės palikti save pavaduoti Seimo pirmininkę, sugrįžusi skuba į   labdaros, ar husarų  valgyklą  kolektyviniams pietums, šaukia Valstybės gynimo tarybos posėdį,  susitinka su jaunimo savanoriais, žaidžia „suaugusių vaikų žaidimą“ su elektros jungtimis, dalyvauja fotosesijoe "Prie eglutės", pozuoja nuotraukų galerijai ...  ir t.t. ir pan.

Vienu žodžiu sukasi, kaip ta  nelaisvėje laikoma voveraitė rate.

Tai dar būtų, kaip sakoma, pusė bėdos, bet visa bėda tame, kad ji pasirenka tokius savo patarėjus, kurie ir savo kompetencija,  ir savo erudicija, ir savo intelekto potencialu niekaip negali prilygti jai pačiai . ...

O juk Prezidentė, kaip sakoma, gyvena jų pateikta informacija ....


Taigi ir yra, kaip yra ..... kaip liaudis sako, „kaip Danguje, taip ir ant žemės...“




.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą