2015 m. gruodžio 10 d., ketvirtadienis

Ir kas gi gali taip elgtis ............................!!!!!????




   Kadangi panaikinus VIAP kvotas, Vilniaus  TEC-3 efektyvi veikla tampa neįmanoma – šios jėgainės įrenginių technologinė schema neleidžia gaminti šilumos negaminant elektros energijos,   UAB ,,Vilniaus energija“     spalio mėnesį paskelbė apie jos grąžinamą, o AB „Vilniaus šilumos tinklai“ skelbė, kad ją perims, tačiau, likus vos trims savaitėms iki jos  uždarymo, perimti savo turtą atsisakė .....

  Beje  Energetikos ministerija taip pat viešai yra paskelbusi, kad TEC-3 nebėra būtina Vilniaus miestui apsirūpinti šiluma.

 Tuo tarpu   UAB ,,Vilniaus energija“  pranešė, kad ji toliau tęs stabdomos elektrinės perdavimo procedūrą, nes  nuomojamo turto, dėl įvykusių pasikeitimų tapusio nebereikalingu šilumai gaminti, grąžinimas yra privalomai numatytas šilumos ūkio nuomos sutartyje.


    Iki 2016 metų sausio 1 dienos, jei AB „Vilniaus šilumos tinklai“ planuoja tęsti TEC-3 veiklą, turto savininkas dar turi galimybę kartu su grąžinama elektrine perimti ir ją eksploatuoti gebančius aukštos kvalifikacijos darbuotojus, nes nuo sausio 1 dienos jie baigs darbą  UAB ,,Vilniaus energija“. 

   UAB ,,Vilniaus energija“   yra pasiruošusi tam atvejui, jeigu AB „Vilniaus šilumos tinklai“ atsisakytų išsaugoti 114 Vilniaus TEC-3 eksploatuojančių darbuotojų.

    Bendrovė iš nuosavų  lėšų jau yra suformavusi virš 1,5 mln. eurų fondą išeitinėms kompensacijoms išmokėti.

  Šio kompensacijos nedidintų šilumos kainos, nes būtų mokamos AB „Vilniaus energiją“ valdančios prancūzų kompanijos „Veolia“ lėšomis.

     Štai tokios perspektyvos laukia Vilniaus TEC-3 ir 114 aukštos kvalifikacijos jos darbuotojų.

    Pažymėtina, kad  Seimo narys konservatorius D. Kreivys, jo partijos frakcijos šešėlinis energetikos ministras,   dar spalio mėnesi informavo, kad    dėl VIAP panaikinimo kogeneracinėms elektrinėms  Lietuvos elektros energetikos sistema praras   550 MW galios rezervus ir tuo pačiu milijardinės vertės elektros generavimo pajėgumus su visomis iš to sekančiomis pasekmėmis.

   Jis teigė, kad  visa politinė atsakomybė už nepataisomą žalą Lietuvos energetikos sistemai teks energetikos ministerijos vadovybei, atsakingai  už energetikos politiką ir savalaikį teisės aktų patvirtinimą.

    Betgi iš esmės esamas energetikos ministras yra konservatorių energetikos politikos tęsėjas, beje  toks pat analfabetas energetikos srityje, kaip ir abu iki tol buvę atkurtos Energetikos ministerijos vadovai.

    O konservatorių požiūrį į valstybės ir jos gyventojų interesus pakankamai gerai iliustruoja 1997 metais jų įvykdytas Energetikos ir Statybos ir urbanistikos ministerijų sunaikinimas.

  Tikslas akivaizdus – nėra ministerijų, nėra ir atitinkamų sričių politikos ............

Ir ar dar reikia klausti kam tai už šalies ribų buvo  ir yra naudinga ???

Na ir kas gi dabar taip šlykščiai  šmeižia ir kenkia prancūzų kapitalo firmos valdomam  Vilniaus šilumos tiekėjui, kas gi taip akiplėšiškai meluoja apie šilumos tiekėjų pelnus, žinodami, kad ir  šilumos kainos, ir šilumos tiekėjų pelnai yra valstybės reguliuojami.

Ir  kas gi atsisako civilizuotai spręsti TEC-3 ir jo darbuotojų likimą ....???
   
Ir vėl tie patys konservatoriai, krikščioniškos moralės deklarantai ....
   
Galima manyti, kad jie taip niršta dėl to, kad savo laiku negavo „kalakutų“ ....
     
  Betgi  kas paneigs, kad tokia jų, ir energetikos ministro  veikla atitinka Kremliaus interesus ................

Na ir kaip gi   galima paaiškinti tą faktą, kad     konservatoriai iš esmės sukūrė ir dalyvauja „valstybiniame rekete“ – neteikiamos  centralizuotai paruošto karšto vandens tiekimo paslaugos prievartiniame  mokesčių išreikalavime.

Štai AB „Vilniaus šilumos tinklai“  stebėtojų tarybos pirmininkas yra buvęs energetikos ministras A. Sekmokas, „valstybinio reketo“ autorius.

O valdybos pirmininkas A.Darulis yra buvęs A. Sekmoko politinio pasitikėjimo energetikos viceministras .....


............................!!!!!????



.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą