2013 m. gruodžio 21 d., šeštadienis

Šeši Seimo nariai pasišovė įteisinti šilumos vagis .


                                     


  Buitinių vartotojų sąjunga, sužinojusi, kad 6 Seimo nariai:

Paulius  Saudargas
Algimantas Salamakinas
Raimundas Paliukas
Eligijus  Masiulis
Povilas  Urbšys
Agnė  Bilotaitė

 pateikė Seimui  Šilumos ūkio įstatymo 11, 12, 16, 27 ir 29 straipsnių pakeitimo ir papildymo įstatymo projektą   geranoriškai pakvietė -  viešojo intereso tikslu pasielgti pilietiškai ir krikščioniškai – atsiimti šį Šilumos ūkio įstatymo pakeitimo projektą.
.
  Deja jie to nepadarė.
.
  Buitinių vartotojų sąjunga  nuoširdžiai manė, kad iš geranoriškų paskatų 6 Seimo nariai pasiūlė Šilumos ūkio įstatyme nustatyti, kad  šilumos vartotojas daugiabučiame name turi teisę:
.
„3) atjungti jam nuosavybės teise priklausančio buto ar kitų patalpų šildymo ir karšto vandens sistemų įrenginius nuo daugiabučio namo šildymo ir karšto vandens sistemos ir pakeisti buto ar kitos patalpos šildymo būdą energetikos ministro patvirtintose Šilumos tiekimo ir vartojimo taisyklėse nustatyta tvarka;”.

Todėl  ji laiške šiems Seimo nariams nuosekliai ir motyvuotai parodė, kad daugiabučio namo atskirų butų atsijungimas nuo namo šildymo ir karšto vandens sistemos, jeigu tie butai ne kraštiniai,  yra tiesiog kitų butų savininkų apvogimas.

Deja nepaveikė 6 Seimo narių ir  pavyzdys, kaip  vienas plačiai žinomas „teisininkas – auksarankis“, kuris, neteisėtai atsijungęs savo butą nuo namo šildymo sistemos,  ir jį šildydamas už šilumą dvigubai brangesne  elektra, giriasi, kad moka dvigubai mažiau ...

  Taigi,  jeigu vienas butas gali šildytis dvigubai pigiau elektra, tai kodėl gi visų  šalies  daugiabučių  namų butams  nepradėjus šildytis dvigubai už šilumą brangesne elektra .... per pus sumažėtų sąskaitos už šildymą .......... tai nustebintume ne tik ES, bet ir visą pasaulį .... 

 Neatsiliepė Seimo nariai  ir Buitinių vartotojų sąjungos kvietimą spręsti karšto vandens kainų problemą

Nereagavo jie į priminimą, kad iki šiol (du metai)  Vyriausybė ar jos įgaliota institucija, Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija  negerbia Seimo (tuo pačiu ir šių jo narių) - neparengė ir nepatvirtino Šilumos ūkio įstatymo poįstatyminių teisės aktų, susijusių su šilumos tiekėjų ir trečių asmenų šilumos punktų   valdymo, eksploatacijos, remonto perdavimu daugiabučių namų butų savininkams.

 Vienu žodžiu Buitinių vartotojų sąjungos prašymas, kaip sakoma, pradingo kaip sapnas ...

Kadangi taip atsitiko, kadangi šiems 6 Seimo nariams žmonių interesai, kaip sakoma, DZIN ... tenka rinkėjų valiai ir pasirinkimui pateikti jų  esminius biografijos duomenis.
.

Paulius  Saudargas –konservatorius, fizinių mokslų daktaras ......Parlamentinių grupių „Už ištikimybę priesaikai“, „Už žmogaus orumą“ narys ...
.
Algimantas Salamakinas – socialdemokratas, Kėdainių vidurinė mokykla. Apdovanojimai: ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro kryžius (2004); Sporto garbės kryžius (2007); Olimpinė žvaigždė už nuopelnus olimpiniam sportui Lietuvoje; Futbolo federacijos ordinas „Už nuopelnus Lietuvos futbolui“
.
Raimundas Paliukas – Darbo partija, inžinierius geologas, Lietuvos ir Vokietijos forumo narys; Vilniaus klubo narys, Lietuvos energetikų garbės ženklas (2007).
.
Eligijus  Masiulis – liberalas, politikos mokslų magistras. Klaipėdos „Rotoract“ klubo garbės narys.
.
Povilas  Urbšys –   nepartinis, politologijos ir visuomenės mokslų mokytojas. Parlamentinės  grupės „Už ištikimybę priesaikai“,   narys ... Apdovanojimai: Lietuvos Respublikos pakvietimo į NATO proga atminimo ženklas (2003); Vyčio kryžiaus ordino Riterio kryžius už kovą su organizuotu nusikalstamumu (2005); Baltijos Asamblėjos medalis už „Baltijos kelio“ organizavimą (2009).
.
Agnė  Bilotaitė – konservatorė, teisės magistrė. Parlamentinės grupės „Už Lietuvą be korupcijos“ pirmininkė.

           Šeši Seimo nariai  - 5 partijų atstovai, ir kas gi juos, kaip sakoma, sujungė ??

 Pagal išsimokslinimą, visi išskyrus socialdemokratą,   tikrai  turėtų suprasti, kad  jie siūlo -  Būsto rūmų prezidento žodžiais įteisinti šilumos vagis ...

Kad taip elgiasi liberalas, tai nieko nuostabaus – jų tokia prigimtinė konstrukcija....

Kad taip elgiasi konservatorė, irgi nieko nuostabaus, nes jie Seime vykdo valstybės griovimo politiką.

 Kodėl taip elgiasi darbietis ir nepartinis spėlioti neverta.

Belieka tikėtis, kad Seime pakaks sąžiningų ir kompetentingų jo narių, kurie supras, kad tokie Šilumos ūkio įstatymo pakeitimai yra žalingi, dargi nusikalstami, keliantys socialinę įtampą.
.
Na o kas aplamai dėl pilietiškumo ir krikščioniškos moralės - tai jau čia,  kaip sakoma, žmogaus konstrukcijos reikalas.
.
Čia jau Dievo, ar Gamtos valia, ką apdovanoti, ką nuskriausti, ką už savo protėvių griekus nubausti ... 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą